Emo de Vries, kindercentrum De Jonge Wereld

Emo de Vries heeft samen met zijn vrouw Astrid kindercentrum De Jonge Wereld opgebouwd tot wat het nu is: drie locaties met kinderdagverblijven, voor- en buitenschoolse opvang in Leek. Het is een indrukwekkende kinderopvang, waar over alles is nagedacht. Van de verhoging zodat kinderen hun eigen brood kunnen smeren tot aan de kleuren op de vloer en de helling van gras vanaf de 1e verdieping (met moestuin) aan toe.

Net als Bakker Bas krijgt hij een ‘kick van het ondernemen’.

ZIN IN INSPIRATIE

Emo had weer zin in een dosis inspiratie, nadat hij een aantal jaren geleden had deelgenomen aan MiniMasters van de Rabobank: ‘Toen kwam er een coach op zijn motor uit Berlijn, zijn verhaal en zijn drive zijn bij mij blijven hangen. Ik vind dat je jezelf als ondernemer moet blijven ontwikkelen, vooral in persoonlijk opzicht. Wat de Business Versneller mij en ons bedrijf heeft gebracht? Veel!’

‘IK HAD OPEENS MIJN WHY ‘

Na de eerste sessie was het voor Emo al geslaagd: daarin stond de vraag ‘why?’ centraal. Waarom doe je de dingen die je doet? ‘Je denkt dat je dat wel weet, maar die coaches laten je zo diep ven dat je uitkomt bij je echte bron van motivatie.